Uvjeti korištenja web stranice i zaštita osobnih podataka

Vlasništvo web stranice

Web stranica https://studio-dei.hr u vlasništvu je Obrta za video usluge “Studio Dei” iz Siska, Tina Ujevića 16, u daljnjem tekstu “Studio DEI”.

Sadržaj web stranice

Sav sadržaj koji se nalazi na ovoj web stranici, uključujući sve tekstove kao i slikovne i ostale grafičke datoteke, u isključivom je vlasništvu Studija DEI, ili Studio DEI ima valjane licence ili dozvole za korištenje sadržaja trećih strana. Zabranjeno je svako neovlašteno kopiranje, umnožavanje ili reproduciranje sadržaja ove web stranice bez dozvole Studija DEI.

Komentari

Na pojedinim podstranicama ove web stranice posjetitelji mogu ostaviti komentar. Kada posjetitelj ostavi komentar, taj komentar se pohranjuje na našoj web stranici, kao i IP adresa i informacije o korištenom pregledniku. Svaki autor odgovoran je za sadržaj  komentara koji ostavi na ovoj web stranici.

Slanje upita

Ova web stranica svojim posjetiteljima omogućuje slanje upita o našim uslugama putem kontakt forme. Slanjem upita pristajete na naše uvjete poslovanja i zaštite privatnosti. Za slanje upita obvezno je unijeti osnovne kontakt podatke koji su nam neophodni za uspješnu komunikaciju (ime i e-mail adresu), a dodatno je omogućeno unošenje prezimena i web adrese vaše web stranice. Svi podaci koje nam pošaljete putem kontakt forme pohranjuju se na našem serveru koji je zaštićen sigurnom SSL enkripcijom. Studio DEI se obvezuje da prikupljene podatke ni u kojem slučaju neće davati na korištenje ili prosljeđivati bilo kojoj trećoj strani. Ukoliko želite da vaše podatke koje ste nam dostavili prilikom slanja upita trajno izbrišemo iz naše baze podataka, zatražite to od nas slanjem e-maila na adresu info@studio-dei.hr s naslovom “Brisanje osobnih podataka”.

Kolačići (Cookies)

Ova web stranica koristi kolačiće koji su neophodni za ispravno korištenje web stranice, za praćenje statistike posjećenosti web stranice, kao i za uspješno povezivanje web stranice s društvenom mrežom Facebook.

Cookies (kolačići) su informacije sačuvane na vašem hard disku koje služe boljem funkcioniranju ove web stranice. U standardnoj postavci, vaše računalo prihvaća kolačiće i dijelit će podatke samo sa stranicom koja je postavila kolačiće, tako da im niti jedan drugi site ne može pristupiti. Ova web stranica enkriptirana je sigurnom SSL konekcijom što osigurava potpuno sigurno korištenje i zaštitu svih podataka.

Ova web stranica koristiti kolačiće koji su neophodni za ispravno funkcioniranje stranice i koji vam omogućuju da prilagodite korištenje stranice svojim potrebama. Također, stranica koristi kolačiće koji su potrebni za praćenje posjećenosti web stranice (Google analytics) te kolačiće koji su neophodni za uspješno povezivanje web stranice s društvenom mrežom Facebook. Ukoliko ne želite imati kolačiće na svom računalu, možete ih isključiti u svom internet pretraživaču. Napominjemo da to može utjecati na ispravan rad ove stranice.

Facebook Pixel

Ova web stranica ima implementiran tzv. Facebook piksel, koji nam omogućuje bolje praćenje statistike posjeta i informaciju o tome da li je netko od naših posjetitelja na našu web stranicu stigao klikajući na neki od naših Facebook oglasa ili statusa. Sve informacije prikupljene putem navedenog piksela su u potpunosti anonimne, i ni na koji način se ne mogu povezati s nečijim osobnim identiteom. Više o zaštiti privatnosti na Facebooku saznajte ovdje.

Google analytics

Ova web stranica ima implementiran Google analytics koji nam služi kako bismo mogli pratiti statistiku posjeta našoj web stranici. Podaci prikupljeni uz pomoć navedenog sustava u potpunosti su anonimni i ni na koji način se ne mogu povezati s nečijim osobnim identitetom. Više o zaštiti privatnosti i uvjetima korištenja Googlea saznajte ovdje.

Odgovornost za korištenje stranice

Studio DEI u potpunosti se odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati ili je na bilo koji način vezana za korištenje ove web stranice, za bilo koje radnje korisnika uporabom ili zlouporabom sadržaja ove web stranice, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja ove web stranice i njezinog sadržaja. Studio DEI nije odgovaran za sadržaj trećih web stranica na koje mogu voditi linkovi s ove web stranice.

Čuvanje podataka

Studio DEI obvezuje se da će sve prikupljene podatke koje mu korisnici i klijenti svojevoljno daju, strogo čuvati i ni u kojem slučaju neće dijeliti s trećim stranama. Kao što je ranije u ovim Uvjetima navedeno, svaki korisnik ove stranice ima nas pravo u bilo kojem trenutku zatražiti informaciju o podacima koje o njemu ili njoj imamo, te zatražiti brisanje svih podataka.

Uvjeti poslovanja

Osnovna djelatnost Studija DEI je izrada promotivnih videa i video animacija. Slanjem inicijalnog upita o našim uslugama klijent se ne obvezuje na poslovnu suradnju sa Studijem DEI, niti se Studio DEI obvezuje na pružanje usluge. Nakon zaprimanja upita od strane klijenta, Studio DEI će komunikaciju s klijentom nastaviti putem elektroničke pošte (e-mail), a tek nakon što se u daljnjoj komunikaciji obje strane slože da se može započeti s izradom videa i nakon što klijent izričito naznači da pristaje na ponudu i cijenu usluge – smatra se da su se obje strane obvezale na poslovnu suradnju.

Autorska prava

Studio DEI kao autor videa kojeg izrađuje po narudžbi klijenta zadržava sva autorska prava na izrađeni video. Plaćanjem usluge Studiju DEI, klijent dobiva pravo korištenja videa isporučenog od strane Studija DEI. Klijent dobiveni video smije koristiti na način koji je sukladan pozitivnim zakonskim propisima Republike Hrvatske. Ukratko, klijent dobiveni video smije koristiti kao svoje vlasništvo ali ne smije sebe isticati kao autora djela. Klijent smije video koristiti na sve uobičajene načine: postaviti na svoje web stranice, društvene mreže, servise za postavljanje video sadržaja (npr. Youtube), kopirati na prijenosne medije i sl. Studio DEI zadržava pravo korištenja izrađenog videa na način da ga objavi na svojoj mrežnoj stranici i Youtube servisu. Ukoliko klijent ne želi da Studio DEI objavi izrađeni video na svojoj mrežnoj stranici ili Youtubeu, dužan je to izričito naglasiti kod inicijalnog slanja upita za izradu videa, i prije same izrade.

Klijent ne smije isticati nikoga drugog kao autora videa osim Studija DEI, ali nije dužan nigdje posebno isticati Studio DEI kao autora. Također, klijent ne smije editirati isporučeni video na način da ga značajnije izmjenjuje u njegovom izvornom sadržaju bez izričite dozvole Studija DEI. Za svoje potrebe, klijent dobiveni video smije skratiti. Klijent ne smije isporučeni video ukomponirati u neki drugi video bez izričite dozvole Studija DEI, te ne smije iz isporučenog videa ekstraktirati glazbenu podlogu i koristiti ju za neku drugu namjenu.

Klijent zadržava sva autorska prava na materijale koje Studiju DEI dostavi za potrebe izrade videa, a Studio DEI za sve zaprimljene materijale pretpostavlja da su u vlasništvu klijenta koji ih dostavlja. Klijent je odgovoran za svako eventualno kršenje tuđih autorskih prava za datoteke koje Studiju DEI dostavlja za potrebe izrade videa, a za koje nema dozvolu za korištenje.

Studio DEI obvezuje se poštivati sva autorska prava na materijal zaprimljen od strane klijenta. To znači i sigurno pohranjivanje materijala te korištenje dobivenih materijala isključivo za potrebe izrade naručenog video materijala.

NDA (Ugovor o tajnosti podataka)

Ukoliko kao naš klijent i korisnik naše usluge (izrade promotivnih videa) želite dodatno zaštiti podatke i informacije koje nam dostavljate kao potrebne za izradu videa (uključujući tekstualne, slikovne, grafičke ili video datoteke, kao i opise vaših poslovnih procesa, ili proizvoda i usluga), imate nas pravo zatražiti potpisivanje posebnog ugovora o tajnosti podataka. Studio DEI i bez potpisivanja posebnog ugovora, ni u kojem slučaju neće datoteke zaprimljene od klijenta proslijediti trećim osobama. Klijent je odgovaran za sigurno korištenje svog e-mail servisa s kojeg nam dostavlja podatke i datoteke potrebne za izradu videa.

Plaćanje usluge i isporuka

U većini slučajeva, Studio DEI fakturu i nalog za plaćanje klijentu isporučuje nakon završetka izrade naručenog video materijala, a prije same isporuke. Studio DEI se obvezuje naručeni i izrađeni video materijal klijentu isporučiti tek nakon što uplata po isporučenoj fakturi postane vidljiva na poslovnom računu Studija DEI.

U iznimnim situacijama, posebice ako se radi o narudžbi zahtjevnijih video materijala koji zahtijevaju duži vremenski period za izradu, Studio DEI prije početka izrade može od klijenta zahtijevati uplatu avansa u određenom postotku od ranije dogovorene cijene usluge.

Cijene usluga

Uzimajući u obzir vrstu djelatnosti kojom se bavi, Studio DEI nema standardizirani cjenik usluga s fiksnim cijenama. Studio DEI zadržava pravo određivanja posebne cijene za traženu uslugu svakom zasebnom klijentu, a uzimajući u obzir zahtjevnost i vrstu usluge koju klijent naručuje.

Način plaćanja usluge

Studio DEI svakom klijentu izdaje fakturu po kojoj je klijent dužan izvršiti plaćanje na poslovni račun Studija DEI otvoren kod Privredne banke Zagreb (IBAN: HR9723400091160398619). Plaćanje se vrši isključivo bezgotovinskim načinom putem uplate na račun, i to jednokratno po izdanoj fakturi.

Način pružanja usluge

Studio DEI svakom klijentu nakon zaprimanja inicijalnog upita o izradi video materijala daje mogućnost:

  • a) dostavljanja detaljnih uputa za izradu videa (vizualne smjernice i primjeri, tekst za video, dužina trajanja videa i sl)
  • b) prepuštanje Studiju DEI da predloži koncept i vizualni pristup za izradu videa

U slučaju (a) Studio DEI obvezuje se izraditi video što je više moguće u skladu s dobivenim uputama (u granicama tehničkih i dizajnerskih mogućnosti). Nakon slanja prve finalne verzije, klijent ima pravo na jednu besplatnu reviziju koja se odnosi na manje izmjene sadržaja ili vizuala. Nakon toga, video se smatra završenim a klijent je dužan dobivenu uslugu platiti po isporučenoj fakturi i preuzeti finalni video putem posebno dostavljenog sigurnog linka.

U slučaju (b) Studio DEI predlaže klijentu koncept po kojem smatra da je video najbolje izraditi (uključujući tekst – djelomični ili čitav, te vizualni stil samog videa). Pristajanjem na izradu po predloženom konceptu i prepuštanjem Studiju DEI izradu videa po vlastitom profesionalnom nahođenju, klijent se obvezuje platiti i preuzeti izrađeni video, a Studio DEI se obvezuje izraditi video sukladno najvišim standardima struke. I u ovom slučaju klijent ima pravo na jednu besplatnu reviziju.

Reklamacije

Studio DEI svakom klijentu nakon prikazivanja prve finalne verzije video materijala daje mogućnost jedne besplatne revizije – manje izmjene sadržaja ili vizuala, koje ne utječu znatno na video kao cjelinu. Nakon plaćanja po ispostavljenoj fakturi i preuzimanja isporučenog videa, prestaju sve obveze Studija DEI prema klijentu i Studio DEI nije dužan činiti nikakve dodatne radnje vezane za isporučeni video. Ukoliko klijent nakon preuzimanja videa želi dodatne izmjene, Studio DEI ponudit će klijentu poseban iznos naknade za dodatnu uslugu.

Završne odredbe

Sve eventualne sporove proizašle iz ovih Uvjeta korištenja i Uvjeta poslovanja ili međusobne poslovne suradnje, stranke se prvo obvezuju pokušati riješiti dogovorno, a ukoliko dogovorno rješavanje nije moguće, za sve eventualne daljnje sporove nadležan je Općinski sud u Sisku.

Javite nam se!

Not readable? Change text. captcha txt