Explainer video stvara povjerenje

objavljeno: 30. travnja 2019. | video primjeri u tekstu

Video je danas jedan od najučinkovitijih i najisplativijih alata u digitalnom marketingu. Živimo u vremenu sve brže konzumacije sadržaja i sve kraće pažnje, a upravo je video medij koji već dokazano daje najbolje rezultate i ostvaruje najveći rast. Iako postoji puno različitih vrsta videa, jedna vrsta ostvaruje posebno dobre rezultate, a to je animirani explainer video. Pisali smo već nešto o tome zašto je explainer video tako moćan, ali u ovom tekstu htjeli bismo ukazati na jednu činjenicu koju smatramo posebno važnom, a ona je navedena i u naslovu ovog teksta – explainer video stvara povjerenje.

Stvaranje povjerenja

Explainer video ne prodaje izravno, barem ne na onaj očiti, uobičajeni i puno puta viđeni način na koji je publika već odavno naviknula i koji sve manje i manje doživljava, jer jednostavno u startu prepoznaje da je jedini cilj takvog videa uvaliti proizvod što većem broju ljudi. Explainer video je nešto sasvim drugo i publika ga doživljava potpuno drugačije. Zadatak explainera je objasniti proizvod ili uslugu i na zabavan i edukativan način pokazati kako neka usluga ili proizvod mogu pomoći krajnjem korisniku. A takvim pristupom gradi se povjerenje s ciljanom publikom, što je puno važnije i na duge staze isplativije od klasičnih prodajnih videa.

Rješavanje problema umjesto klasične prodaje

Jedan od najvažnijih razloga zašto je explainer video toliko učinkovit jest taj što je takva vrsta videa orijentirana prema krajnjem korisniku i što pokazuje na koji način usluga (ili proizvod) koji se reklamira pomaže riješiti određeni problem. Uz kvalitetan scenarij i vrhunsku vizualnu izvedbu, takav video daleko je efektniji od bilo koje brošure, teksta i ostalih reklamnih materijala. Primjerice, tvrtka Selekcija d.o.o. razvila je on-line sustav koji uvelike pomaže i pojednostavljuje proces odabira i testiranja kandidata za posao. Uz pomoć explainera koji smo za njih izradili, svoj servis predstavili su kao rješenje problema s kojim se susreću mnogi poslodavci, a čitav video usmjeren je prema potencijalnim korisnicima ove inovativne usluge i prednostima koje im ovaj sustav može pružiti.

Zanimljiv i zabavan video

Osim što je orijentiran prema krajnjem korisniku i rješavanju određenog problema s kojim se korisnik susreće, explainer je uspješan i zato što je zanimljiv i zabavan. Dio razloga zašto gledatelji na njega tako dobro reagiraju leži i u činjenici da smo kao djeca svi voljeli gledati crtane filmove, a animirani explaineri nas podsjećaju upravo na njih! Zato ih ne doživljavamo suhoparno i korporativno nego kao nešto zabavno i edukativno, i nemamo tako izražen osjećaj da nam se putem njih nešto pokušava prodati. A to kao posljedicu ima stvaranje određenog povjerenja prema brendu i pozitivno emocionalno povezivanje s brendom.

Pričanje priče

Još jedna važna stvar kod ove vrste videa je pričanje priče, a kao što smo svi u djetinjstvu voljeli crtane filmove, voljeli smo i priče (većina ih i dalje voli)! Kad se explainer napravi uz scenarij koji zapravo priča priču kroz koju predstavlja proizvod ili uslugu, onda još više stvaramo povjerenje kod gledatelja i još uspješnije zadržavamo njihovu pažnju. Primjerice, slično kao i kod prethodnog primjera, takav video izradili smo i za tvrtku Sense consulting d.o.o. i njihovu revolucionarnu on-line platformu Kliker. I u ovom primjeru može se vidjeti kako se rješavanje problema s kojim se klijenti ili kupci susreću može ispričati kroz zanimljiv i dinamičan explainer koji nije dosadan, suhoparan i nametljiv:

Dakle, da zaključimo, dobrim scenarijem i kvalitetno izrađenim explainer videom stvorit ćete povjerenje kod svojih potencijalnih klijenata koji neće imati dojam da im nešto prodajete nego da im pomažete riješiti neki problem. A to je jako važno, puno važnije nego što možda mislite. Ljudi su sve više zasićeni klasičnim reklamnim kampanjama i sve im manje vjeruju, a tu se stvara veliki prostor za ovakvu vrstu videa i za uspješnije marketinške kampanje!

POŠALJITE UPIT ZA EXPLAINER VIDEO

Pošaljite upit za izradu video explainera

VAŠI PODACI:
Slanjem upita pristajete na naše uvjete korištenja.Ukoliko na poslani upit ne zaprimite odgovor unutar 24h, molimo vas da provjerite spam folder, ili nas nazovete na 098/952 7691, hvala!
Please wait...

PRATITE NAS NA FACEBOOKU:

Recent Posts
Javite nam se!

Not readable? Change text. captcha txt
Grafika koja prikazuje explainer video koncept