Zašto je explainer video tako moćan marketinški alat

objavljeno: 20. srpnja 2018. / vrijeme potrebno za čitanje: 5 minuta

O važnosti videa u digitalnom marketingu vjerujemo da sve već znate i da vam je sasvim poznata činjenica da je video u potpunosti zavladao internetom. Youtube je druga najposjećenija web tražilica na svijetu, Google prednost u prikazivanju rezultata daje stranicama koje sadrže video, a društvene mreže gotovo u potpunosti preferiraju video sadržaj. Zašto je to tako? Zato što korisnici interneta preferiraju upravo video! Video od korisnika zahtjeva najmanje – korisnik ne mora čitati i skrolati kroz dugačke tekstove i ne mora klikati kroz foto galerije. Klikom na play, sav sadržaj i sve informacije dobiva bez imalo dodatnog truda. A statistika je neumoljiva – 73% kupaca spremnije je kupiti proizvod/uslugu ili se dodatno informirati ako pogledaju video o tom proizvodu/usluzi.

Explainer video kao najjače oružje

Želite li promotivnim videom postići još bolje rezultate, onda je pravi izbor animirani explainer video. Danas živimo u vremenu brze konzumacije sadržaja u kojem je ljudska pažnja sve manja i manja. Želimo znati sve odmah i u što kraćem vremenu. I da, želimo da nas taj sadržaj ujedno i zabavi, inače klikamo dalje. Želite li kao oglašivač svojim korisnicima predstaviti informacije o proizvodu ili usluzi bez da ih “ubijete” dugačkim tekstovima i kompliciranim pojašnjavanjima što vaš proizvod/usluga zapravo je i kako im može koristiti, izradite explainer video! Explainer video može i najsloženije koncepte predstaviti na jednostavan i zanimljiv način. Zato se i zove explainer video, jer uspješno objašnjava vašu uslugu ili proizvod.

Zgrabite njihovu pažnju odmah!

Statistika pokazuje da je prosječan korisnik vašoj web stranici spreman pokloniti čak 8 sekundi svoje pažnje! A onda klika dalje. Ok, to je statistika, možda budete imali sreće pa se na vašoj stranici zadrže 10 sekundi, ili 5. Želite li riskirati? Jer, stvarnost je upravo takva. Ne zgrabite li pažnju vaših web posjetitelja u prvih nekoliko sekundi, izgubit ćete ih. Upravo tu explainer video dolazi kao vaše najjače oružje. Istaknete li dobar explainer video odmah na početku vaše web stranice, vaši posjetitelji odmah po dolasku pokrenuti će video. I to je to, zgrabili ste njihovu pažnju!

Umjesto dosadnog teksta, zanimljiv i zabavan video

Explainer video daje vam mogućnost da svoju priču ispričate na zanimljiv i zabavan način, i to u minutu i pol ili dvije minute. Vizualno privlačan video vašu priču će iz zamornog i nezanimljivog teksta pretvoriti u zanimljiv i učinkovit alat za zadržavanje posjetitelja i potencijalnih kupaca/klijenata. Stvar je vrlo jednostavna. Zamislite da svojim prijateljima pričate kako izgleda vaš novi automobil. Koliko god ga vi detaljno opisali i nahvalili, reakcija vaših prijatelja neće biti ni približno ista kao kad ga uživo vide (pod uvjetom da je automobil atraktivan, a ne rabljena nabrijana golf dvojka). Isto je i s vašom uslugom ili proizvodom – ne postoji tekst koji će bolje opisati od videa. Baš zato jer explainer video pokazuje složene koncepte na jednostavan i učinkovit način. I to i je najveća korist explainer videa – on vam omogućava da pokažete umjesto da opisujete dugačkim rečenicama.

Jačanje brenda

Ako svoj explainer video izradite sukladno vašem postojećem brendu i vizualnom identitetu, takav video će znatno pridonijeti jačanju vašeg brenda i boljoj prepoznatljivosti. Odlučite li se svoj video i dodatno oglašavati putem društvenih mreža ili primjerice na Youtubeu, dosegnuti ćete još veći broj korisnika i postići još bolje rezultate. Još jedna korisna stvar kod explainer videa je da (u kvalitetno izrađenom explaineru) gotovo svaka scena može biti iskorištena kao zasebna grafika/fotografija. Što znači da iz jednog videa možete izvući dodatne grafike koje možete iskoristiti za svoje marketinške aktivnosti – objave na društvenim mrežama i slično. I na taj način dodatno pojačati prisustvo i prepoznatljivost vašeg brenda.

I za kraj, kratka poruka: nemojte svojim klijentima objašnjavati svoju uslugu – pokažite im je!

PRATITE NAS NA FACEBOOKU:

Recent Posts
Javite nam se!

Not readable? Change text. captcha txt