Snaga online videa

I

mate web stranicu, ali nemate promo video koji kratko, jasno i efektno predstavlja vaše proizvode i usluge?
Propuštate jako puno! Zašto? Da ne duljimo, evo nekoliko statističkih podataka koji će vam dati jasnu sliku zašto je online video danas apsolutno neophodan:

  • 100 000 000 – broj internet korisnika koji pogledaju barem 1 video dnevno
  • 32 – broj online videa koje prosječni surfer pogleda tijekom 1 mjeseca
  • 90% – kupaca smatra video izuzetno važnim i korisnim prilikom kupovine
  • 80% – korisnika sjeća se online videa koje su pogledali u proteklih 30 dana
  • 46% – korisnika nakon odgledanog videa “preuzme inicijativu” – posjete web stranicu iz videa, proguglaju proizvod, ili kupe predstavljeni proizvod
  • 64% – veća vjerojatnost da će kupac kupiti proizvod ako je prethodno pogledao promo video
  • 2 minute – se u prosjeku korisnici dulje zadrže na web stranici koja ima video
  • 50x – je veća šansa da se link koji sadrži video nađe na prvoj stranici pretrage na Googleu

TV je OUT, online video je IN

T

o je samo nekoliko zanimljivih informacija koje pokazuju zašto je online video najbrže rastući oblik marketinga danas, i zašto trebate ozbiljno razmotriti mogućnosti koje ovaj oblik marketinga nudi. Do prije samo nekoliko godina, video marketing je predstavljao isključivo reklamiranje putem TV-a, a to je znamo svi, izuzetno skup oblik marketinga. I ne samo da je reklamiranje putem TV-a višestruko skuplje od online videa, nego vas i ograničava na (u većini slučajeva) maksimalno 30 sekundi u kojima trebate predstaviti svoj proizvod ili uslugu.
Kod online videa, za daleko manji iznos dobivate 3-5 minuta (u prosijeku) profesionalnog videa koji predstavlja vašu trvtku i/ili proizvode. Za razliku od TV-a, na kojem ćete svako prikazivanje svoje reklame “masno” platiti, svoj online video možete potpuno besplatno uploadati na jedan od nekoliko ultra popularnih video servisa, kao što su Youtube ili Vimeo. Za razliku od TV-a, vaš video neće iritirati gledatelje, nego će privlačiti gledatelje koji zaista žele saznati više o vašoj tvrtki ili proizvodu.

Iskoristite moć YouTubea, pratite statistiku svog filma

A

ko svoj video uploadate na mega popularni Youtube, dobit ćete i jako moćan alat za praćenje statistike vezane uz video: moći ćete pratiti dob gledatelja, spol, regiju iz koje dolaze, koliko prosječno vremena provedu gledajući vaš video, iz kojih izvora su došli do videa itd. Nikako ne treba zanemariti niti činjenicu da će vaša web stranica ostvariti puno bolje rezultate pretrage na Googlu ako ima ugrađen Youtube video. Naime, Google posebno indeksira stranice koje linkom vode na Youtube video, i stavlja ih na više pozicije pretrage. To je nešto što se zaista treba iskoristiti.

Uz pomoć društvenih mreža, dosegnite još veći broj gledatelja

K

ada svemu tome pridodate potencijalnu bazu korisnika koji će do vašeg videa doći putem lajkanja i sheranja na Facebooku i sličnim društvenim mrežama, zaista ne postoji niti jedan razlog zašto ne biste napravili svoj promo film. Koristeći kratke promo filmove, imate daleko veće šanse za uspješan viralni marketing. Dakle, kada svoj promo video uploadate na Youtube, postaviti ćete ga i na svoj Facebook profil, Google+, Tweeter, i bilo koju drugu mrežu koju koristite. Nakon toga, uz pomoć svima dobrog poznatih likeova i shareova, vaš video ima velike izglede proširiti se društvenim mrežama, i dovesti znatan broj novih posjetitelja na vaše web stranice. A kao što smo rekli, 64% je veća vjerojatnost da će kupac kupiti proizvod nakon što je odgledao promo video. Nije zanemariva brojka, zar ne?

N

aravno, ne može svaki promo video ostvariti značaj uspjeh. Online video treba biti profesionalno izrađen, treba biti sukladan dosadašnjem brandingu tvrtke, i treba na efikasan i moderan način predstaviti tvrtku ili proizvod.
I tu na scenu stupamo mi! Za povoljnu cijenu za vas ćemo izraditi profesionalan, zanimljiv i efektan promo video. Koristeći profesionalnu opremu, snimit ćemo vaš poslovni prostor, napraviti intervju, izraditi grafike i animacije, kupiti licenciranu glazbu, snimiti vašu tvrtku iz zraka… Uz dogovor sa vama, izradit ćemo scenarij i napraviti promo video koji će vas i vašu tvrtku predstaviti u najboljem svjetlu, i koji će vam dovesti nove klijente i dodatno ojačati vaš brand.

Više o našim uslugama izrade promo filmova pročitajte ovdje:

Recent Posts
Javite nam se!

Not readable? Change text. captcha txt