Kako izraditi promotivni video

U ovom tekstu pokušat ćemo pokazati koliko je zapravo jednostavno, ali i povoljno, izraditi promotivni video. Ono sa čime se u našem radu često susrećemo je dojam koji klijenti imaju o izradi promotivnih videa, tj. video reklama. Taj dojam može se svesti na 2 glavna “straha”, a to su: strah da je izrada videa jako kompliciran proces koji od njih zahtjeva puno sudjelovanja i vremena, i drugo, da je sukladno tome izrada videa izrazito skup posao. Odmah u početku moramo otkloniti oba straha. Dakle, promotivni video ne zahtjeva od vas gotovo nikakav rad i sudjelovanje, niti je tako skup kao što možda mislite.

Zašto izrada promotivnog videa ne zahtjeva vaše sudjelovanje

Zato jer je sa vaše strane jedino potrebno da nam kažete što želite promovirati – i to je to. Mi ćemo dalje osmisliti koncept videa, uključujući i copywrite (tekst u videu). Ako već imate izrađenu web stranicu ili nekakve promotivne materijale, tim bolje. U tom slučaju koncept i dizajn samog videa prilagodit ćemo vašem postojećem dizajnu. Naravno, to ne znači da vi ne možete iznijeti svoje zahtjeve i ideje, dapače, poželjno je da date barem nekakav opći opis onoga što želite promovirati, ili kako biste htjeli da video izgleda. Ali, za sve one koji jednostavno nemaju vremena – dovoljno je da nam kažete što želite promovirati i voila, bacamo se na posao :)

Zašto izrada promotivnog videa više nije tako skupa?

Zato jer izrada promotivnog videa i reklama više ne zahtjeva terenska snimanja sa skupim kamerama, rasvjetom, mikrofonima itd. Sada reklamu možemo izraditi a da kameru niti ne upalimo. Kako, pitate se? Tako što reklamu u potpunosti možemo izraditi uz pomoć animacije. Dakle, izradom animiranog promotivnog videa izbjegavamo terenska snimanja, skupu opremu i dnevnice. A vi i dalje dobivate atraktivan, čak i atraktivniji promotivni video. I to sve za manju cijenu! Animacija nam pruža nemjerljivu kreativnu slobodu i mogućnost da zaista detaljno i vizualno privlačno predstavimo bilo koju tvrtku, uslugu ili ideju.

Zar ja zaista ne moram ništa učiniti?

Ne trebate. Zapravo, trebate – posjetite našu stranicu posebno izrađenu za promotivne animacije (studio-dei.hr/animacije) i pošaljite nam neobvezujući upit. U vrlo kratkom roku javit ćemo vam se sa povratnom informacijom i prijedlogom koncepta za sami video.

Kako animirani promotivni video zapravo izgleda?

Pokazat ćemo vam 2 primjera:

Promotivni video postao je must have u marketingu

Video je postao gotovo neizbježan alat u promociji i marketingu, koji trenutno donosi najbolje rezultate. To je najbrže rastući oblik marketinga u svijetu. Dovoljno je reći da će već 2017. po najnovijim procjenama video činiti 90% ukupnog prometa na internetu! Priključite se i vi galopirajućem trendu i dajte pravi vjetar u leđa svom biznisu :)

Saznajte više:
Recent Posts
Javite nam se!

Not readable? Change text. captcha txt